Ministeri de Treball i Economia SocialBiografía de la Ministra. Ministeri de Treball i Economia Social

Biografía de la Ministra

Ministra de Treball i Economia Social

Yolanda Díaz Pérez

Fotografía

  • Nascuda a Fene (A Coruña) el 1971 i Llicenciada en Dret. Va fer diversos cursos superiors i de postgrau en Relacions Laborals; Dret Urbanístic i Ordenació Territorial i Recursos Humans. A més, va dur a terme formació complementària en Seguretat Social, contractació laboral, administració i poder polític i sobre gènere.
  • Va començar col·laborant amb diversos despatxos d’advocats, fins a formar el seu propi al Ferrol, ciutat on actualment viu. Durant la seva carrera com a lletrada va abordar diverses qüestions i problemàtiques laborals i fou assessora de la Confraria de Pescadors i Dones.
  • L’any 2007 fou elegida regidora de l’Ajuntament del Ferrol, on va formar un govern de coalició amb el PSOE i va exercir com a tinent d’alcalde.
  • L’any 2012 fou elegida diputada al Parlament de Galícia, on va exercir de viceportaveu fins a les eleccions generals de 2016, quan fou elegida per representar les gallegues i gallecs en el Congrés dels Diputats. Des d’aleshores, va exercir de portaveu en diverses comissions com Indústria, Comerç i Turisme; Comissió d’Economia i Empresa; Comissió d’Economia, Indústria i Competitivitat; portaveu adjunta de la Comissió d’Ocupació i Seguretat Social; portaveu adjunta de la Comissió de Política Territorial i Funció Pública, així com portaveu de la Comissió de Seguiment i Avaluació dels Acords Pacte de Toledo, a més de portaveu del Grup Confederal Unidas Podemos - En Comú Podem - Galicia en Común.