ÉS ECONOMIA SOCIAL

L’Associació Empresarial per a la Discapacitat (AEDIS) és una organització empresarial promoguda per Plena Inclusió amb l’objectiu de representar i defensar els drets de les entitats que es dediquen a la prestació de serveis d'atenció, assistència, educació, formació i integració laboral de les persones amb discapacitat.

AEDIS agrupa 219 entitats d’índole molt diferent a tot Espanya i representa 417 associacions i empreses que presten serveis a persones amb discapacitat, a residències, centres de dia, centres ocupacionals, centres especials d'ocupació, etc., en què treballen més de 36.950 persones, 12.810 de les quals són treballadors amb discapacitat en centres especials d'ocupació.

AEDIS aposta per promoure el canvi i el desenvolupament organitzacional dels seus associats mitjançant l'assistència jurídica i tècnica, i afavoreix activitats i plans de formació que fomentin l'aprenentatge organitzacional. A més, reivindica l'ocupació de les persones amb discapacitat fomentant una ocupació de qualitat i donant suport a projectes de creació, manteniment i millora de l'ocupació, alhora que impulsa processos d'innovació i desenvolupament empresarial que afavoreixin sinergies, eficiència, excel·lència i sostenibilitat. Entre els seus objectius, també hi ha el de representar els seus associats mitjançant la defensa i la promoció dels seus interessos laborals, econòmics i socials, així com el de negociar i acordar marcs generals de referència de relacions laborals i convenis col·lectius amb la resta dels interlocutors socials.

AEDIS

Logo Asociación Empresarial para la Discapacidad (AEDIS)

C/ Orense, 26
1ª Plta., oficina 7
28020, Madrid

L’Associació Espanyola de Recuperadors d'Economia Social i Solidària (AERESS) és la plataforma estatal de representació d'entitats de l'economia social i solidària que es dediquen a la reutilització, la reparació i el reciclatge. Les seves accions busquen afavorir el reconeixement públic del sector de la inclusió social i la recuperació de residus alhora que treballa per millorar l'enfortiment de les entitats socials i de la plataforma mateixa.

AERESS té la missió de representar i promoure les entitats que fomenten la inclusió social de les persones que es troben en situació o risc d’exclusió social, així com les tasques de gestió mediambiental i de recuperació de residus. També treballa per difondre opinió sobre la prevenció, la reutilització i el reciclatge de residus. Tot plegat convergeix amb els principis de l'economia social, en els quals AERESS es basa per a la consecució dels seus objectius. Per aquest motiu, els seus valors són:

  • La lluita per la protecció ambiental i contra l’exclusió social.
  • El respecte a l'autonomia de les entitats sòcies.
  • Els sis principis recollits a la “Carta de principis de l'economia solidària”, que són: l'equitat, el treball digne, la cooperació, la sostenibilitat ecològica, el repartiment just de la riquesa i el compromís amb l'entorn.

AERESS

Logo Asociación Española de Recuperadores de Economía Social y Solidaria (AERESS)

C/ Bustos, 2
28038, Madrid

home

La Confederació Espanyola de Mutualitats (CEM) és el màxim òrgan de representació del mutualisme de previsió social a Espanya. Està integrada per més de 223 entitats, que representen més de dos milions de mutualistes i gestionen un patrimoni de 46.714 milions d'euros. Té per objecte la representació, la defensa i el foment dels interessos del mutualisme de previsió social. Promou el desenvolupament de la previsió social, així com el mutualisme com a sistema de previsió complementari.

Té per objecte la representació, la defensa i el foment dels interessos del mutualisme de previsió social. Promou el desenvolupament de la previsió social, així com el mutualisme com a sistema de previsió complementari.

CEM

Logo Confederación Española de Mutualidades (CEM)

C/ Santa Engracia, 6, 2º izqda.
28010, Madrid

La Confederació Empresarial Espanyola d'Economia Social (CEPES) es va constituir el 1992 i és una organització empresarial d'àmbit estatal representativa i referent de l'economia social a Espanya. És una entitat interlocutora en la construcció de polítiques públiques i socials que té, entre els seus objectius, el de facilitar la modernització de les empreses d'economia social i la seva resposta davant dels desafiaments a què fan front, així com el de contribuir al desenvolupament econòmic del país com a mitjà per assolir l'estabilitat i el pluralisme als mercats econòmics.

Actualment, CEPES està integrat per 32 organitzacions. Totes són confederacions estatals o autonòmiques i grups empresarials específics que representen els interessos de cooperatives, societats laborals, mutualitats, empreses d'inserció, centres especials d'ocupació, confraries de pescadors i associacions del sector de la discapacitat, amb més de 200 estructures de suport en l’àmbit autonòmic.

CEPES

Logo Confederación Empresarial Española de Economía Social (CEPES)

C/ Virgen de los Peligros, 3, 4ª planta
28013, Madrid

home

El Centre Internacional de Recerca i Informació sobre l’Economia Pública, Social i Cooperativa (CIRIEC) és una organització científica internacional no governamental. El seu objectiu, entre d’altres, és promoure la recerca d'informació, la recerca científica i la difusió de treballs sobre les empreses públiques i les entitats d'economia social com les cooperatives, les societats laborals, les mutualitats, els centres especials d'ocupació i altres empreses socials, fundacions i associacions. CIRIEC-Internacional es va crear el 1947, mentre que CIRIEC-Espanya es va constituir com a associació l'any 1986 i és membre de ple dret de CIRIEC-Internacional.

Un dels projectes més destacables de CIRIEC-Espanya és la creació de l’Observatori Espanyol de l'Economia Social l'any 2005. Aquest observatori ha permès elaborar noves línies de recerca i la seva difusió, així com l'enviament setmanal i mensual de butlletins electrònics i novetats jurídiques.

CIRIEC ESPAÑA

Logo Centro Internacional de Investigación e Información sobre la Economía Pública, Social y Cooperativa (CIRIEC ESPAÑA)

Universitat de València
Facultat d'Economia
Despacho 2P21
Avda. dels Tarongers s/n
46022, Valencia

home

La Confederació Espanyola de Cooperatives de Treball Associat (COCETA) té com a objectiu donar visibilitat i millorar el cooperativisme de treball. En actiu des de fa 36 anys, actualment són 15 les organitzacions que conformen aquesta confederació, que representa 17.792 cooperatives de treball, i més de 315.748 llocs de treball fixos i de qualitat. Aquestes empreses tenen presència a tots els sectors productius i compten amb un 51 % de representació femenina a les plantilles, on exerceixen càrrecs d'alt lideratge, flexibilitat i conciliació.

COCETA

Logo Confederación Española de Cooperativas de Trabajo Asociado (COCETA ESPAÑA)

C/ Virgen de los Peligros, 3, 4ª planta
28013, Madrid

La Confederació de Cooperatives d'Habitatges i Rehabilitació d'Espanya (CONCOVI) és l'única organització estatal del cooperativisme d'habitatges a Espanya des que es va constituir el 1988.

El seu objectiu principal és representar les entitats cooperatives afiliades en l’àmbit nacional (i internacional) i defensar els interessos generals d’aquestes davant dels organismes i institucions de l'Administració General de l'Estat mitjançant la col·laboració amb els agents socials.

CONCOVI

Logo Confederación de Cooperativas de Viviendas y Rehabilitación de España (CONCOVI ESPAÑA)

C/ Alberto Aguilera, 38 1ª Planta
28015, Madrid

Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya és l'organització representativa del cooperativisme agroalimentari espanyol davant dels organismes, les institucions i les associacions, nacionals i europees, relacionades amb el sector agroalimentari i l'economia social.

Aquesta organització posa les persones al centre mitjançant una forma organitzacional piramidal, la base de la qual està formada pels socis i sòcies de les cooperatives, agricultors i ramaders. Al segon estrat, hi ha les empreses cooperatives. El tercer representa les federacions i unions territorials a què s'associen les cooperatives. I la cúspide simbolitza l'organització estatal. D'aquesta manera, s'atenen les necessitats de tot el col·lectiu cooperatiu, des de la base i la raó de ser de la mateixa organització fins a la cúpula.

La seva missió és, en paraules de la mateixa organització, «Promocionar, representar i vertebrar el cooperativisme agroalimentari espanyol i impulsar un model cooperatiu empresarial, professionalitzat, amb dimensió rellevant, generador de valor i competitiu, que contribueixi a millorar la rendibilitat dels pagesos i ramaders socis i al desenvolupament sostenible del sector agroalimentari i del medi rural». En conclusió, la finalitat que l'organització persegueix és millorar les condicions per al desenvolupament de l'activitat empresarial de les cooperatives.

COOPERATIVAS AGROALIMENTARIAS DE ESPAÑA

Logo COOPERATIVAS AGROALIMENTARIAS DE ESPAÑA

C/ Agustín de Bethencourt, 17
28003, Madrid

La Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ) és la plataforma espanyola que agrupa organitzacions vinculades al Comerç Just, que actualment en són 31 (25 organitzacions membres i 6 entitats col·laboradores). El seu treball se centra a potenciar aquest sistema comercial alternatiu i solidari i a donar servei a les entitats membres. Forma part de l'Organització Mundial del Comerç Just (WFTO, per les sigles en anglès). Té com a finalitat la transformació de la realitat social i les regles del comerç internacional a través de la incidència en les polítiques públiques, la sensibilització i la mobilització de la societat i l'enfortiment del sector de Comerç Just.

Tota l'activitat de la CECJ s'emmarca en l'Estratègia d'educació per al desenvolupament, on les diferents línies d'actuació apunten cap a la generació d'una visió de ciutadania global a través del coneixement, la conscienciació i el compromís ciutadà mitjançant la difusió dels principis i els valors del Comerç Just i la seva aportació específica al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. L'estratègia d'actuació de la CECJ queda concretada al pla de treball anual elaborat de manera consensuada entre les organitzacions membres i aprovat de manera democràtica a l'assemblea.

COORDINADORA ESTATAL DEL COMERCIO JUSTO

Logo COORDINADORA ESTATAL DEL COMERCIO JUSTO

C/ Gaztambide, 50, bajo
28015, Madrid

La Federació d'Associacions Empresarials d'Empreses d'Inserció (FAEDEI) és una agrupació d'associacions territorials d'empreses d'inserció que té com a finalitat impulsar, enfortir i visibilitzar el model d'empresa d'inserció com la millor eina d'inclusió sociolaboral per a persones que es trobin en situació o risc d'exclusió social.

La FAEDEI promou la creació i el manteniment de les empreses d'inserció i entén que, a través dels seus itineraris formatius i d'inserció, les empreses d'inserció es constitueixen com un mitjà per a la implementació de polítiques actives d'ocupació. La FAEDEI té com a objectiu promoure l'economia social a través de les empreses d'inserció, millorant així l'economia social, col·laborativa i verda.

FAEDEI

Logo Federación de Asociaciones Empresariales de Empresas de Inserción (FAEDEI)

C/ Bustos, 2
Puente de Vallecas
28038, Madrid

home

La Federació Empresarial Espanyola d'Associacions de Centres Especials d'Ocupació (FEACEM) és una federació sense ànim de lucre d’àmbit estatal i de caràcter intersectorial. Representa i defensa els interessos de les associacions empresarials que la integren per millorar el sector dels centres especials d'ocupació.

S’hi agrupen 16 associacions empresarials a través de les quals integra i representa més de 650 centres especials d'ocupació d'economia social, per a qui assumeix el paper d’interlocutor amb les administracions públiques, els agents socials i la societat en general.

FEACEM

Logo Federación de Asociaciones Empresariales de Empresas de Inserción (FEACEM)

C/ General Díaz Porlier, 39
28001, Madrid

home

És una organització sense ànim de lucre que representa les confraries de pescadors de tot el país. Es va fundar amb l'objectiu de protegir i preservar els drets i interessos dels pescadors, així com de millorar les condicions de treball. Col·labora amb governs tant locals com a nacionals, així com amb organitzacions relacionades amb la pesca i el medi ambient.

S’hi agrupen 198 confraries de pescadors distribuïdes entre les comunitats autònomes següents: Catalunya 20 confraries, Illes Balears 16, Comunitat Valenciana 19, Múrcia 4, Andalusia 12, Galícia 49, Astúries 15, Cantàbria 1, Canàries 3, i 20 Federacions Provincials de Confraries, que representen a més de 10.000 embarcacions, principalment dedicades a la pesca de litoral. Els afiliats de les confraries són petits armadors i pescadors que cotitzen al Règim Especial del Mar i que, en conjunt, sumen més de 30.000 afiliats, 8.000 dels quals són propietaris d'embarcacions.

FEDERACIÓN NACIONAL DE COFRADÍAS DE PESCADORES

Logo FEDERACIÓN NACIONAL DE COFRADÍAS DE PESCADORES

Plaza Puerta del Sol, 6 - 4º Izda.
28013, Madrid

home

La Confederació Espanyola de Cooperatives de Consumidors i Usuaris (HISPACOOP) agrupa i coordina les cooperatives de consumidors d'Espanya i les representa davant de les diferents institucions nacionals i internacionals. Exerceix la seva activitat amb un doble vessant: d’una banda, exerceix una activitat cooperativoempresarial i representa els interessos de les cooperatives de consum; i, de l’altra, desenvolupa una activitat consumerista i actua com a associació de consumidors i usuaris.

Està formada per 196 cooperatives de diversos àmbits sectorials, des de la distribució alimentària i la distribució d'electricitat fins a la sanitat, la cultura i el lleure, entre d'altres.

HISPACOOP

Logo Confederación Española de Cooperativas de Consumidores y Usuarios (HISPACOOP)

C/ Quintana, 1, 2ºB
28008, Madrid

La Federació Empresarial de Societats Laborals i Empreses Participades a Espanya (LABORPAR) és una organització empresarial el propòsit de la qual és la representació i la defensa dels interessos de les empreses constituïdes com a societats laborals a Espanya. Entre els objectius de l’entitat, hi ha el de donar suport als treballadors per crear i gestionar les seves pròpies empreses a través de les formes jurídiques de la societat anònima laboral, la societat limitada laboral i altres formes de participació dels treballadors a l'empresa.

LABORPAR

Logo Federación Empresarial de Sociedades Laborales y Empresas Participadas de España (LABORPAR)

C/ Sebastián Herrera 12-14
28012, Madrid

La Xarxa de Xarxes d'Economia Alternativa i Solidària (REAS) va néixer el 1995 per impulsar i desenvolupar l'economia solidària a Espanya. REAS Xarxa de Xarxes és una xarxa confederal formada per 15 xarxes territorials i 4 de sectorials, que agrupen més de 50.000 persones en 944 entitats i empreses.

La missió principal de REAS és desenvolupar l'economia solidària en el marc d'una Carta de Principis consensuada per totes les entitats que la conformen, que reivindica el desenvolupament d'una economia que posi les persones al centre, entenent-la com un mitjà i no com un fi. Una economia que estigui al servei de les persones i les comunitats. Per aquest motiu, REAS fomenta la creació d'alternatives al model econòmic actual i promou el desenvolupament sostenible, just i participatiu.

REAS

Logo Red de Redes de Economía Alternativa y Solidaria (REAS)

Avenida de Gipuzkoa, 11, (Nave Emaús)
31013, Navarra

home

La Unió Espanyola de Cooperatives d'Ensenyament (UECOE), constituïda legalment l’any 1989, sorgeix com a únic ens representatiu en l’àmbit estatal dels centres d'ensenyament que tenen la fórmula jurídica de Societat Cooperativa d'Ensenyament.

La UECOE té com la missió de representar, davant de tots els fòrums possibles, el cooperativisme d'ensenyament, mantenir bones relacions amb les organitzacions empresarials i sindicals del sector i promoure el moviment cooperatiu educatiu. Un dels seus propòsits principals és desenvolupar una renovació pedagògica d'acord amb els principis socials i econòmics del món cooperatiu. Per això, entre els seus objectius, hi ha:

  • Estimular l'esperit cooperatiu i gestionar les accions pertinents.
  • Representar i defensar els interessos comuns de les entitats cooperatives que s’hi agrupen.
  • Fomentar els estudis i experiències cooperatives editant treballs d’aquesta naturalesa i contribuint a la divulgació i l’ensenyament cooperatiu.
  • Representació als òrgans del moviment cooperatiu i davant dels ens administratius.

Actualment, a la UECOE s’hi agrupen, aproximadament, 600 cooperatives d'ensenyament i centres educatius d'economia social, que representen uns 13.495 socis treballadors cooperativistes i uns 13.200 treballadors contractats a les cooperatives i als centres educatius d'economia social.

UECOE

Logo Unión Española de Cooperativas de Enseñanza (UECOE)

C/ Quintana, 1 – 2º B
28008, Madrid

home

La Unió Nacional de Cooperatives del Mar (UNACOMAR) d'Espanya, a més de representar totes les cooperatives del mar d'Espanya davant l'Administració i de defensar els seus interessos comuns, també s’integra en altres organitzacions d'àmbit superior, com CEPES, COPA-COGECA i MEDISAMAK, com a membre de les juntes directives. Tenen com a objectiu ajudar els agents del sector pesquer, assessorant-los i treballant com a interlocutors perquè el sector tingui un futur millor i més sostenible.

Actualment, UNACOMAR té un total de 36 membres associats, ha impulsat més de 200 projectes en 82 anys d'activitat i ha ajudat un total de 3.680 clients. 

UNACOMAR

Logo Unión Nacional de Cooperativas del Mar (UNACOMAR)

Apdo. de correos 43
Edificio de Cooperativas del Mar. Puerto Pesquero.
08350, Arenys de Mar, Barcelona